пятница, 23 августа 2013 г.

Золотий Вік Woodkid’a


За 30 років Йоанн Лемуан, він же Woodkid, встиг попрацювати з Люком Бессоном, зняти добрий десяток кліпів, написати книгу, відіграти концерт на Ейфелевій вежі та стати справжньою сенсацією в світі музики – ще не маючи альбому він вже збирав повні зали.


«Батько підсунув мені в дитинстві олівець, який я так ніколи і не випустив з рук»

Режисер, дизайнер, фотограф, художник та музикант. Також займається голограмами, скульптурою, в’язанням та шовкографією.
Народився в Ліоні, навчався у Франції та Англії. Працював в декількох журналах, ілюстрував дитячі книги. Після повернення до Парижу працював в графічній компанії Н5, а в період з 2005 по 2006 приєднався до команди Люка Бессона для роботи над стрічкою «Артур і мініпути». Знімав кліпи для Лани Дель Рей, Mystery Jets, Moby, Ріанни, Кеті Перрі, Тейлор Свіфт та ін.

Йоанн перфекціоніст, який не боїться поєднувати різні речі для створення єдиного цілого. Так в 2011 році з’являється проект Woodkid, де Лемуан береться відразу за всі ролі – він пише книгу з історією про те, як хлопчик, зроблений з дерева, перетворюється в мармур, це і стає основною темою альбому, і саме тому проект має назву Woodkid, далі Йоанн творить музику та записує пісні разом з оркестром Національної опери Парижу, придумує концепцію дизайну альбому а також вперше знімає кліпи на свою, а не на чиюсь іншу музику. В березні 2011 року виходить перший сингл під назвою “Iron”. Кліп зібрав більше 20 млн переглядів і Woodkid вже після релізу першої ж пісні мав свою армію шанувальників, які чекали на продовження, бо відразу стало зрозуміло, що це не «проект однієї пісні». Цей випадок унікальний і тим, що новий кліп очікували так само завзято, як і альбом – Woodkid відразу завоював серця не тільки музикою, а й тим, як він передавав музику через відео, яке ставало своєрідною короткометражкою.



В тому ж 2011 виходить ЕР «Iron», який отримує схвальні відгуки критиків.



В травні 2012 з’являється кліп на пісню «Run, Boy, Run» - продовження сюжету «Iron».



А вже в березні 2013 року виходить перший повноцінний альбом «Golden Age» і музикант знову відправляється в турне, де його виступи запам’ятовуються не тільки своєрідною музикою, а й неймовірним шоу з чітко продуманою грою світла – любов Йоанна до досконалості дає про себе знати.
 
В цьому ж році виходить кліп на пісню «I Love You», де розповідається про «людину, яка померла двічі», а головну роль грає російськомовний актор/модель Матвій Ликов.



В одному з інтерв’ю Лемуан сказав, що «золотим віком» вважає дитинство, а музика допомагає відчути себе знову дитиною і розповісти історію дорослішання, а також зізнався, що на тексти альбому дуже сильно вплинули вірші Райнера Рільке, де автор зачіплює ті ж теми, що і Йоанн: дитинство, армія і сексуальність.

Зважаючи на те, що Йоанн зараз цілком поринув у світ Woodkid’a, йому доводиться відмовлятись від зйомок кліпів для інших виконавців, щоб не відволікатись від ідей свого проекту. В числі «відмовлених» знайшлось місце Black Sabbath, The Rolling Stones та Мадонні.
Йоанн не раз зізнавався, що часто черпає натхнення з «колаборейшенів» з іншими музикантами (напр. з Ланою Дель Рей), але у дебютному альбомі записів з іншими виконавцями немає. Сам музикант пояснив це так: «Я не хотів приписувати собі успіх інших людей. Якщо цей проект зазнає успіху, або невдачі, то це буде тільки через мене та людей, з якими я регулярно працюю. Я не хотів піарити себе на чужій роботі.»

Обкладинка альбому "Golden Age"

«Я перфекціоніст, і мені здається, що це цікаво – створювати емоцій з досконалістю. Це дуже парадоксально.»




Автор: Sergio Varanitsa 
(donmitavittua.blogspot.com)
При використанні матеріалів посилання на блог обов'язкове

Комментариев нет:

Отправить комментарий